Кимчи дофүтэй шөл

25 минут

easy

Солонгос хоолны гол хачир болох кимчи нь манай хоолны нэг хэсэг болоод нилээдгүй уджээ. Кимчи нь өөртөө ашигтай бактерийг агуулсан, илчлэг багатай хүнс аж. Гэхдээ сайн хүнс хэдий ч хэмжээ чухал гэдгийг сайн бодож, тохируулж хэрэглэхийг зөвлөж байна. 

Үнэлгээгүй

Орц, найрлага

Порц
Мах \Үхэр эсвэл гахай сонголтоор\
Кимчи
Тофү
Яншуй
Холимог будаа
Сонгино
Саримс
Ногоон сонгино
Лууван
Давс

Хийх заавар

1.
Бэлтгэх
Махаа нимгэн хавтгай, дофүгээ шоо дөрвөлжин хэрчинэ.
Хийсэн
2.
Бүх ногоог арилгаж угаагаад, лууванг нимгэн хавтгай, тал дугуй хэлбэртэй, харин сонгиныг дөрвөлжин, саримсыг жижиг хярж, ногоон сонгиныг урт нарийн хэрчинэ.
Хийсэн
3.
Хийх дараалал
Эхлээд махаа усанд хийж буцалгаж шөл гаргана. Шөл буцлах явцад тос болон нитгэлийг нь байнга авна.
Хийсэн
4.
Буцалж буй шөлөнд бэлтгэсэн ногоог хийн болтол нь зөөлөн галаар буцалгана.
Хийсэн
5.
Шөл бэлэн болохоос 5-8 минутын өмнө кимчи болон дофүгээ хийнэ.
Хийсэн
6.
Буцалж буй шөлөн дээрээ давс, ногоон сонгино, яншуйгаа хийж бэлэн болгоно.
Хийсэн
7.
Холимог будаагаа агшаагаад хачирлаж иднэ.
Хийсэн
8.
Холимог будаа бэлтгэх:
Түүхий байгаа гурвалжин будаа, хөц будаа, шар будаа, булгур будаа, цагаан будаа зэргийг ижил хэмжээтэйгээр саванд хийж сайн холино.
Хийсэн

Сэтгэгдэл бичих

Your email address will not be published. Заавал бөглөх талбар *