Мисо шөл

Мисо шөл бол Япон үндэсний хоолны нэг юм. Уургийн агууламж өндөртэй бөгөөд хоол шингээхэд өргөнөөр хэрэглэдэг.  Түүнчлэн “Өдөрт нэг аяга мисо уудаг бол танайд эмч ирэх хэрэг байхгүй” гэсэн зүйр үг ч бий. 

Үнэлгээгүй

Орц, найрлага

Порц
Далайн байцай
Дофү
Мисо амтлагч
Соё соус
Ус

Хийх заавар

1.
Бэлтгэх
Дофү болон далайн байцай сонгиноо дундаж хэлбэрээр хэрчиж бэлтгэнэ.
Хийсэн
2.
Эхлээд дофү болон далайн байцайгаа 5-10 минут зөөлөн гал дээр буцалгана.
Хийсэн
3.
Буцалсны дараа мисо амтлагчаа өөрийн амталгаагаар хийж хутгана.
Хийсэн
4.
Үүний дараа соё соусаа хийгээд шөлөө аягалсны дараа сонгиноо дээр нь тавина. Ингээд мисо шөл маань бэлэн боллоо.
Хийсэн

Сэтгэгдэл бичих

Your email address will not be published. Заавал бөглөх талбар *