Сэвэг зармын зутан шөл
Үнэлгээгүй
Орц, найрлага
Порц
Цөцгийн тос | |
Лууван | |
Ногоон хулуу | |
Сонгино | |
Соё соус | |
Давс | |
Сүү | |
Ясны шөл |
Хийх заавар
1.
Бэлтгэх
Сэвэг зармаа 1.5-2 цаг халуун усанд дэвтээж бэлтгэнэ.
Хийсэн
2.
Бэлтгэсэн сэвэг зарамынхаа усыг сайн шүүнэ.
Хийсэн
3.
Ногоонуудаа арилгаж угааж цэвэрлээд жижигдүү хэрчинэ.
Хийсэн
4.
Хийх дараалал
Хайруулын таваг юм уу эсвэл наалдаггүй коструль саванд хийгээрэй. Саваа бага галаар халаагаад цөцгийн тосоо хийнэ.
Хийсэн
5.
Эхлээд лууван, сонгино, ногоон хулуу, сэвэг зарам гэсэн дарааллаар зөөлөн хуурна. Зөөлөн галаар хуурч байхдаа давс, соё соусаараа амтална.
Хийсэн
6.
Ясны бэлэн шөл байвал шууд хийж болно. Байхгүй тохиолдолд ус хийгээд зөөлөн галаар 15-20 минут буцалгана.
Хийсэн
7.
Болсоных нь дараа бүгдийг нь цахилгаан холигчид хийж нэгэн жигд болтол нь сайн холино.
Хийсэн
8.
Бэлэн болсон зутангаа дахин саванд хийгээд сүүгээ нэмж хийгээд 1-2 минут буцалгаж бэлэн болгоно.
Хийсэн
9.
Ногоон сонгино, яншуй, базил зэргээс өөрийн хүссэнийг сонгоод зутангаа амталж болно.
Хийсэн
Сэтгэгдэл бичих