Цагаан гурил, будаа хор уу? хоол уу?

Дан цагаан будаа, эсвэл дан дээд гурил болон 1-р гурилд бусад хальстай гурил будаанд агуулагддаг нүүрс ус ижилхэн байдаг ч ургамлын уураг болох глютин /цавуулаг/ харьцангуй их байдаг.

Хамгийн гол нь эслэг бараг байдаггүйгээс болоод муу нэр зүүдэг ба эдгээр цагаан гурил, будаа нь цусан дахь сахрын хэмжээг хурдан нэмэгдүүлдэг. Цусны сахар байнга өндөр байвал таргалалт чихрийн шижин зэрэг өвчлөлийн суурь нь болдог.

Тиймээс өдөрт хэрэглэх хэмжээгээ мэдэж, бусад хальстай гурил, будаатай заавал хольж хэрэглэх нь чухал.

Сэтгэгдэл бичих

Your email address will not be published. Заавал бөглөх талбар *