Үхрийн махан бяслагтай хавчуурга
Үнэлгээгүй
Орц, найрлага
Порц
600 г Машиндсан мах | |
1 ш Сонгино | |
2 ш Саримс | |
2 ц\х Ургамалын тос | |
30 г Улаан лоолийн нухаш | |
1 ц\х Давс | |
1 ц\х Паприка | |
3 г Гоньд | |
20 мл Ус | |
200 г Чеддар бяслаг | |
2 ш Тортила гурил | |
20 г Яншуй |
Хийх заавар
1.
Бэлтгэх
Хайруулын тавагтаа ургамалын тосоо хийн халаана.Сонгино, саримсаа 4-5 мин бага галаар хуурна.
Хийсэн
2.
Үхрийн махаа сонгино, саримс дээрээ хийн 5 минутын турш махаа борлотол зөөлөн хуурна.
Хийсэн
3.
Үүн дээрээ давс, улаан лоолийн нухаш, хар перц, гоньд паприка, орегано зэрэг амтлагчуудаа нэмэн 1-2 мин хуурсаны дараа 30 мл ус нэмж болгоно.
Хийсэн
4.
Бэлэн тортила гурилан дээрэээ амталсан махан таташ, яншуй, чеддар бяслагаа нэмэн хийгээд хайруулын тавагтаа 2 минутын турш тортила гурилаа алтан шаргал болтол болгоно. Ингээд өглөөний цай маань бэлэн боллоо.
Хийсэн
Сэтгэгдэл бичих