Мисо шөл

Мисо шөл бол Япон үндэсний хоолны нэг юм. Уургийн агууламж өндөртэй бөгөөд хоол шингээхэд өргөнөөр хэрэглэдэг.  Түүнчлэн “Өдөрт нэг аяга мисо уудаг бол танайд эмч ирэх хэрэг байхгүй” гэсэн зүйр үг ч бий. 

Орц, найрлага

  • Далайн байцай
  • Дофү
  • Мисо амтлагч
  • Соё соус
  • Ус

Хийх заавар

  1. Дофү болон далайн байцай сонгиноо дундаж хэлбэрээр хэрчиж бэлтгэнэ.
  2. Эхлээд дофү болон далайн байцайгаа 5-10 минут зөөлөн гал дээр буцалгана.
  3. Буцалсны дараа мисо амтлагчаа өөрийн амталгаагаар хийж хутгана.
  4. Үүний дараа соё соусаа хийгээд шөлөө аягалсны дараа сонгиноо дээр нь тавина. Ингээд мисо шөл маань бэлэн боллоо.

 

Сэтгэгдэл бичих

Your email address will not be published. Заавал бөглөх талбар *