Амьтны гаралтай тос

Монголчууд бидний дээр үеэсээ уламжлан идэж ирсэн мал, амьтны махны өөх тос, хашин тос, сүүлний өөх, сүү цагаан идээнээс гаргаж авдаг цөцгий, зөөхий, цөцгийн тос, хольсон тос, өрөм, шар тос, ээзгийтэй тос, бяслаг зэрэг нь энэ ангилалд багтана. Эдгээр тосны хэрэглээгээ ямагт тохируулах хэрэгтэй. Ихэвчлэн ханасан тос буюу хатуу төлөвтэй тоснууд байдаг. Яагаад идэх ёстой гэвэл бидний биед ч ханасан тос байдаг болохоор. Гол хэмжээ чухал. Өглөөний цай, шөлтэй хоолонд хамгийн тохиромжтой.

Сэтгэгдэл бичих

Your email address will not be published. Заавал бөглөх талбар *