Далд давсны хэрэглээтэй танилцаарай Tibi Doctor 2023-06-07 Share: Давсны чалленж 0 Comments 0 min reading time Хүнсний бүтээгдэхүүнийг хадгалах хугацааг уртасгах зорилгоор нөөшлөх, даршлах, утах, шуузлах зэрэгт далд хэлбэрээр давс агуулдаг.Давслах арга нь давсны уусмалын олмос даралтын тусламжтайгаар эсээс усыг хөөж, хаталтыг нь түргэсгэдэг. Нөөшлөх арга нь давс уу эсвэл сахар уу нь гэдэг нь бүтээгдэхүүнээр шалтгаална. Иймд нөөшлөх арга нь хүнсийг муутгаж болох бактериудын эс рүү ч давс нэвчиж, тухайн бактериудыг устгаж, өсөлтийг зогсоож байдаг ач холбогдолтой. Мах савлах, хиам үйлдвэрлэх, загас барих, хоол боловсруулах үйлдвэрүүд давсыг хадгалах бодис эсвэл амтлагч хоёуланг нь ашигладаг. 0 Таалагдсан Print
Эрүүл мэнд Чихрийн шижин өвчтэй бол өдөрт 3-4 удаа тогтмол хооллоорой Өглөөний цай Өдрийн хоол Оройн хоол – шөлтэй шингэц Learn More Tags Чихрийн шижинЧихрийн шижин хэв шинж 2 Tibi Doctor 2023-11-27
Эрүүл мэнд Чихрийн шижингийн үед хоол идэх зөв дараалал Learn More Tags Сахар бууруулах хоолЧихрийн шижин Tibi Doctor 2023-11-27
Эрүүл мэнд Тэгвэл бид яг яаж хооллох ёстой вэ гэж үү? Та ЧШӨ-өөр оношлогдоод удаагүй, яаж хооллохоо мэдэхгүй Learn More Tags Чихрийн шижинЧихрийн шижин хэв шинж 2 Tibi Doctor 2023-11-24
Эрүүл мэнд Чихрийн шижин өвчний үед хоолзүйч яаж туслах вэ? Хоол, шим тэжээлийн эмчилгээг тухайн хүний эрүүл мэнди Learn More Tags Чихрийн шижин Tibi Doctor 2023-11-23