Далд давсны хэрэглээтэй танилцаарай

Хүнсний бүтээгдэхүүнийг хадгалах хугацааг уртасгах зорилгоор нөөшлөх, даршлах, утах, шуузлах зэрэгт далд хэлбэрээр давс агуулдаг.Давслах арга нь давсны уусмалын олмос даралтын тусламжтайгаар эсээс усыг хөөж, хаталтыг нь түргэсгэдэг.  

Нөөшлөх арга нь давс уу эсвэл сахар уу нь гэдэг нь бүтээгдэхүүнээр шалтгаална. Иймд нөөшлөх арга нь хүнсийг муутгаж болох бактериудын эс рүү ч давс нэвчиж, тухайн бактериудыг устгаж, өсөлтийг зогсоож байдаг ач холбогдолтой. Мах савлах, хиам үйлдвэрлэх, загас барих, хоол боловсруулах үйлдвэрүүд давсыг хадгалах бодис эсвэл амтлагч  хоёуланг нь ашигладаг. 

Сэтгэгдэл бичих

Your email address will not be published. Заавал бөглөх талбар *