Үхрийн хэлэн зууш

Үхрийн хэлэн зууш нь түгээмэл байдаг ч хамгийн тансаг зууш юм. Гэртээ хийгээд идвэл амттай бас өртөг хямд. Зуушийг хийхэд хамгийн чухал нь хэлээ зөв чанах байдаг.

Орц, найрлага

  • 1 ш үхрийн хэл
  • 1 ц/х давс
  • Нунтаг хар перец
  • Лаврын навч

Хийх заавар

  1. Томхон саванд усаа хийж хэлээ чанана. Чанах явцад ус ширгэхийг тооцоорой. Эхлээд өндөр хэмээр хэлээ буцалгана. Аажмаар галаа багасгаж, амтлагчуудаа хийж, зөөлөн галаар 1-1.5 цаг чанана.
  2. Хэлээ болсон эсэхийг иртэй хутга эсвэл сэрээгээр хатгаж үзнэ. Хатгахад амархан зоогдож байвал бүрэн болсны шинж. Хэлээ чанаж болгосны дараа шууд халуун дээр нь хальсыг нь хуулахаа мартав.
  3. Бэлэн болсон хэлээ нимгэн зүсэж өөрийн хүссэн ногоо, салаттай идвэл илүү амттай болно.

Сэтгэгдэл бичих

Your email address will not be published. Заавал бөглөх талбар *