Цууны хүчил /уксус/ зохистой хэрэглээ

Уксус буюу цууны хүчил нь маш хүчтэй хүчиллэг тул хүнсэнд бактери, вирус, элдэв мөөгөнцөр зэргийг устгах үйлчилгээтэй.

Энэ шинж чанарыг нь ашиглан төрөл бүрийн ногоо даршлах, салат хутгах, зарим тохиолдолд ариутгалд ашигладаг.  Мэдээж хүнсэнд хэрэглэхдээ маш багаар амт тохируулж хэрэглэх нь ходоодны хүчиллэгийг хэт нэмэгдүүлэхээс сэргийлнэ.

Сүүлийн үед алимын цуу болон бусад цууг тураах зорилгоор өлөн үедээ шууд ууж хэрэглэж байгаа нь буруу хэрэглээ юм. Учир нь цуу бол маш хүчтэй хүчил гэдгийг ойлгоорой. 

Сэтгэгдэл бичих

Your email address will not be published. Заавал бөглөх талбар *