Сүү цагаан идээ

Сүү цагаан идээ бол монголчууд бидний уламжлалт хоолны нэг. Бусад улс оронд үхэр, ямаа, адууны зөвхөн сүү ашигладаг бол манайх таван хошуу малынхаа сүүг боловсруулж олон төрлийн сүү цагаан идээг бэлтгэн хэрэглэдэг. Сүү, цагаан идээнд үндсэн шимт бодис болох нүүрс ус, уураг, өөх тос, кальци, фосфор, кали, магни, А аминдэм, В12 аминдэм, ус агуулсан байдгаараа дэлхий дээрх хамгийн төгс хүнс гэж өргөмжлөгддөг.

Сэтгэгдэл бичих

Your email address will not be published. Заавал бөглөх талбар *