Ногооны бүлэг гэж юу?

Хоол хүнсэнд хэрэглэх шүүслэг ургамлыг хүнсний ногоо гэнэ.
Ногоо нь бусад хүнсний бүлгүүдтэй харьцуулбал хамгийн их ус буюу ойролцоогоор 70%-90%-ийн ус агуулж байдаг. Олон төрлийн аминдэм, эрдэс бодис эслэгээр хамгийн баялаг. Та хүнсний ногоог шууд идэх болон түүхий, болгосон, лаазалсан, хөлдөөсөн, хатаасан байдлаар хэрэглэж болно. Ногоо иддэг хүн илүү эрч хүчтэй, хөнгөн шингэн байдаг.

Сэтгэгдэл бичих

Your email address will not be published. Заавал бөглөх талбар *