Махны бүлэг гэж юу вэ?

Махны бүлэгт таван хошуу малын мах, тахиа шувуу, загас, тэжээвэр амьтны мах, өндөг, шош тофү зэрэг ордог.
Монголчууд бидний иддэг царцаамаг /стүжин/, хярамцаг, дотор мах, умс китай, толгой шийр зэрэг нь мөн л энэ бүлэгт багтана. Махны бүлэг нь уургаар баялаг учраас хоногийн хоолондоо ямар 1 байдлаар заавал хэрэглэх шаардлагатай байдаг.
Хамгийн гол нь өдөрт идэх махны хэмжээ чухал учраас өдрийн илчлэгээ зөв тооцоолж зохистой хэмжээгээр идэж байгаарай.

Сэтгэгдэл бичих

Your email address will not be published. Заавал бөглөх талбар *