Жигнэсэн тахиа

Амттай, хялбар болох тахианы махтай дараах хоолыг танилцуулж байна. Хийхэд амар, хөнгөн хооллохыг хүсвэл доорх зааврын дагуу хийгээрэй. 

Орц, найрлага

  • Броккли
  • Төмс
  • Лууван
  • Сонгино
  • Давс
  • Нунтаг хар перец
  • Тахианы мах
  • Ургамалын тос
  • Куркума

Хийх заавар

  1. Тахианы махаа сайтар гэсгээнэ.
  2. Төмс, лууван, сонгиноо арилгаж угаана.
  3. Хамгийн түрүүнд буцалж буй усанд угааж цэвэрлэсэн брокклигоо хийж, таглахгүйгээр 3-5 минут буцалгана.
  4. Төмс, лууван, сонгиноо дундаж хэмжээтэйгээр хэрчиж бэлтгэнэ.
  5. Тахианы махыг дөрвөлжиж хэрчээд бэлтгэсэн ногоотойгоо холино. Дээр нь бага зэрэг ургамалын тос, давс, нунтаг хар перец болон куркума хийж, сайтар хольж базна.
  6. Үүний дараа тугалган цаас дэвссэн шарах шүүгээндээ амталсан тахиа болон ногоогоо тавьж, дээр нь мөн тугалган цаасаар дарж амсарыг нь битүүлнэ.
  7. 180⁰ – хэмд 20-25 минут шарах шүүгээнд шарна.
  8. Болсон тахиа болон ногоон дээрээ чанаж бэлтгэсэн брокклигоо хийгээд хутгана. Ингээд жигнэсэн тахианы махтай хуурга маань бэлэн боллоо.

Сэтгэгдэл бичих

Your email address will not be published. Заавал бөглөх талбар *