Үхрийн хэлэн зууш

1-1.5 цаг

easy

Үхрийн хэлэн зууш нь түгээмэл байдаг ч хамгийн тансаг зууш юм. Гэртээ хийгээд идвэл амттай бас өртөг хямд. Зуушийг хийхэд хамгийн чухал нь хэлээ зөв чанах байдаг.

Үнэлгээгүй

Орц, найрлага

Порц
1 ш Үхрийн хэл
1 ц\х Давс
Нунтаг хар перец
Лаврын навч

Хийх заавар

1.
Бэлтгэх
Томхон саванд усаа хийж хэлээ чанана. Чанах явцад ус ширгэхийг тооцоорой. Эхлээд өндөр хэмээр хэлээ буцалгана. Аажмаар галаа багасгаж, амтлагчуудаа хийж, зөөлөн галаар 1-1.5 цаг чанана.
Хийсэн
2.
Хэлээ болсон эсэхийг иртэй хутга эсвэл сэрээгээр хатгаж үзнэ. Хатгахад амархан зоогдож байвал бүрэн болсны шинж. Хэлээ чанаж болгосны дараа шууд халуун дээр нь хальсыг нь хуулахаа мартав.
Хийсэн
3.
Бэлэн болсон хэлээ нимгэн зүсэж өөрийн хүссэн ногоо, салаттай идвэл илүү амттай болно.
Хийсэн
Tags

Сэтгэгдэл бичих

Your email address will not be published. Заавал бөглөх талбар *