Cүү, цагаан идээний ангилал

Нутаг нутгийн сүү цагаан идээ боловсруулах арга, нэр нэршил, хадгалах арга зэрэг нь ялгаатай байдаг ч нийтлэгээрээ тослог цагаан идээ, уураглаг цагаан идээ, исгэлэн ундаа гэж ангилдаг. Тослог цагаан идээ нь / өрөм, шингэн, зөөхий, цөцгий, уураглаг сүү Уураглаг цагаан идээ /бүх малын сүү, шар сүү, саам, шинэ уураг сүү, бяслаг, ээзгий, ээдэм, аарц, ааруул/ Исэг цагаан идээ /тараг, айраг, хоормог, шимийн архи/

Сэтгэгдэл бичих

Your email address will not be published. Заавал бөглөх талбар *