Чихрийн шижин өвчний үед хоолзүйч яаж туслах вэ?

Хоол, шим тэжээлийн эмчилгээг тухайн хүний эрүүл мэндийн байдал, амьдралын хэв маяг, хооллох соёл, шашин шүтлэг, хувийн хүчил зүйлд тулгуурлан хоолны төлөвлөгөө болон өвчний үеийн хоолтой холбоотой боловсролыг эмнэлзүйн хоолзүйч боловсруулж  зөвлөдөг ба энэ эмчилгээ нь
5 үе шатаас бүрддэнэ.

  1. Биеийн жинг хянах, хөдөлгөөнийг нэмэгдүүлэх
  2. Илчлэгийн хяналт (тэнцвэртэй хооллох)
  3. Өдөр тутмын хоол болон хөнгөн зуушны нүүрс усны хэмжээг тогтмол
    байлгах
  4. Хоолны, шимт бодисын агууламж
  5. Хоол болон хөнгөн зуушны цагийг тогтмол болгох

ЧШХШ-2-той өвчтөнд зориулсан ABC хяналтын дагуу оновчтой удирдах ёстой.

 А. Глюкозжсон гемоглобины түвшинг хянах

B. Цусны даралт

С. Цусан дахь БНЛП, холестерины түвшин хянах

 Чихрийн шижин болон бусад дагалдах эмгэгүүдтэй холбоотой одоо байгаа эсвэл эрсдэлт хүндрэлийг бууруулах, арилгахын тулд хоол, шим тэжээлийн эмчилгээний төлөвлөгөөг боловсруулах

Танд санал болгох

Тиби аппликeйшн
Таны халаасны Хоолзүйч

Эрүүл зөв зохистой хооллолтын хөтөч