- Жимс, хүнсний ногоог хангалттай хэмжээгээр хэрэглэх
2. Цагаан гурилан бүтээгдэхүүнээс илүүтэйгээр бор, бүхэл үрийн гурилан бүтээгдэхүүн сонгож хэрэглэх
3. Аль болох сайн өөх тос хэрэглэх. Ургамлын тос, оливын тос, бага зэргийн шар тос г.м
4. Тос, элсэн чихэр, давсны агууламж өндөртэй хоол хүнс, уух зүйлсийн хэрэглээгээ хязгаарлах
5. Идэж буй хоолныхоо хэмжээг хэтрүүлэхгүй байх
6. Махыг зохистой хэмжээгээр хэрэглэх. Шинээр нь шөлтэй хоол идэх тусмаа сайн
7. Халуун бүлээн шингэн сайн уух
8. Д аминдэм хангалттай авах
9. Дэлгүүрээс хоол хүнс худалдан авахдаа аюулгүй байдлаа хангах
10. Хүнсний аюулгүй байдал, эрүүл ахуйг сайтар дагаж мөрдөх