Ногооны ангилал

Ногоог ангилж сурах нь зөв хадгалах, ямар ногоогоор ямар хоол хийхэд ихээхэн нэмэр болдог. Хүнсний ногоог булцуу, үндэс, салаа, навч, шилбэ, үр, ишийг хэрэглэдэгээр нь үндэс үрт буюу вегататив гэнэ. Эдгээрт хүрэн манжин, лууван, навчит ногоо, байцааны төрлүүд орно. Жимс цэцгийг нь хэрэглэдэг ногоог генератив гэнэ. Үүнд лоолийн төрөл, ногоон чинжүү, хулууны төрөл, шийгуа, өргөст хэмх зэрэг орно. 

Сэтгэгдэл бичих

Your email address will not be published. Заавал бөглөх талбар *