Кимчи дофүтэй шөл
Tibi Doctor
2023-08-09

Солонгос хоолны гол хачир болох кимчи нь манай хоолны нэг хэсэг болоод нилээдгүй уджээ. Кимчи нь өөртөө ашигтай бактерийг агуулсан, илчлэг багатай хүнс аж. Гэхдээ сайн хүнс хэдий ч хэмжээ чухал гэдгийг сайн бодож, тохируулж хэрэглэхийг зөвлөж байна.
Орц, найрлага
- Мах / Үхэр эсвэл гахай сонголтоор /
- Кимчи
- Тофү
- Яншуй
- Холимог будаа
- Сонгино
- Саримс
- Ногоон сонгино
- Лууван
- Давс
Хийх заавар
- Махаа нимгэн хавтгай, дофүгээ шоо дөрвөлжин хэрчинэ.
- Бүх ногоог арилгаж угаагаад, лууванг нимгэн хавтгай, тал дугуй хэлбэртэй, харин сонгиныг дөрвөлжин, саримсыг жижиг хярж, ногоон сонгиныг урт нарийн хэрчинэ.
- Эхлээд махаа усанд хийж буцалгаж шөл гаргана. Шөл буцлах явцад тос болон нитгэлийг нь байнга авна.
- Буцалж буй шөлөнд бэлтгэсэн ногоог хийн болтол нь зөөлөн галаар буцалгана.
- Шөл бэлэн болохоос 5-8 минутын өмнө кимчи болон дофүгээ хийнэ.
- Буцалж буй шөлөн дээрээ давс, ногоон сонгино, яншуйгаа хийж бэлэн болгоно.
- Холимог будаагаа агшаагаад хачирлаж иднэ.
- Түүхий байгаа гурвалжин будаа, хөц будаа, шар будаа, булгур будаа, цагаан будаа зэргийг ижил хэмжээтэйгээр саванд хийж сайн холино.
Танд таалагдах жорнууд
Чихрийн шижин өвчтэй бол өдөрт 3-4 удаа тогтмол хооллоорой
Өглөөний цай Өдрийн хоол Оройн хоол – шөлтэй шингэц
Tibi Doctor
2023-11-27
Тэгвэл бид яг яаж хооллох ёстой вэ гэж үү?
Та ЧШӨ-өөр оношлогдоод удаагүй, яаж хооллохоо мэдэхгүй
Tibi Doctor
2023-11-24
Чихрийн шижин өвчний үед хоолзүйч яаж туслах вэ?
Хоол, шим тэжээлийн эмчилгээг тухайн хүний эрүүл мэнди
Tags
Tibi Doctor
2023-11-23